Jag ska bara...

...sa Alfons! Men jag börjar tro att det är Petter som inspirerade författaren till att skapa Alfons! Ska bara, gör det sen, inte nu osv. Kan man bli galen eller?

Uj uj uj!


Det är Yra!


Fick en god lunch på stråket. Gick sedan och spanade in utbudet vid tivolit och alla stånden. Hittade åtminstonde 3 saker jag måste hinna äta där! Våffelmannen, rosa sockervadd och kolbulle! Kanske att det blir mer än en dag iallafall. Alla människor är så glada, de luktar gott från alla matställen, liv och rörelse, YRAN helt enkelt :D

News

  • Att sola i solarie är lika cancerframkallande som rökning och arsenik Känns inte så frestande att lägga sig där när man vet vilka riskerna är. Jag har bara solat några gånger, men tänk de som är där jämt! Som året runt går med en extrem bränna. Kanske är dax att lära sig använda BUS!? :)
  • Min gamla busschaufför har drunknar hemma i sjön. Det är obehagligt att veta att en fullt frisk människa bara kan dö så där, min rädsla för djupt vatten kan nog bero på just detta. Vila i frid!
  • Sex And The City (den andra filmen) kommar att dröja på grund av att de tvingas skjuta upp inspelningarna, typiskt.

Det är torsdag gott folk, yran startar, men jag tänker bara gå på lördagen. Hoppas att vädret beter sig. 4 dagar kvar på semestern, sedan ska jag fixa allt med jobbet!
Ha en bra dag!


Bakslag

Saken är den att jag av olika skäl tänker säga upp mig från mitt jobb när semestern tar slut. Detta hade jag såklart inte kunnat gjort ifall jag inte haft a-kassa med tanke på hur arbetsmarknaden ser ut idag. Dock fick jag ett samtal idag som informerade mig om att det är 3 straffmånader innan man får a-kassan när man väljer att säga upp sig. Tidigare hade jag hört att det var en (även de på arbetsförmedlingen sa det) och tänkte att det inte var så farligt. Nu kändes det tyvärr mycket tyngre, men beslutet står fast. Om en månad prövad jag på livet som arbetslös, förhoppningsvis en kortare tid. Vill som så många andra hitta ett nytt jobb!

Så det är vad som händer just nu. Är otroligt nöjd över att äntligen bestämt mig för att sluta, synd att det var tvungen att bli så hastigt och innan jag har något annat.

Fortsätter hålla tummarna!


Jo så blev det!

Det blev en ganska lång sväng på stråket igår! Men jag hade jätteroligt! Trevligt sällskap och som vanligt så träffat man ju alltid flera gamla polare under yranveckan!  :D Tack för igår! Dags att rycka upp sig, kanske gå ut för en lunch nu? Måste ner en sväng på stan iallafall!

Semesterna närmar sig sitt slut, vad händer sen?! Jag håller alla tummar jag äger och har för att det ska bli bra.

En riktig sötnos


En fin Linda och hennes mycket söta systerdotter...

Som för övrigt älskade bullar! Käkade glatt ända tills Davinci stal den ;)

Hon var en sådan sötnos! Inte så blyg heller :)


Kikar på de lite större barnen. Stolt moster i bakgrunden.

Vi hade fullt  "sjå" med att hålla koll på en valp ett barn och vårt eget fika. Men riktigt mysigt! Även Oskar kom och gjorde oss sällskap! Underbara människor ni är!

Att gå på stråket eller inte? Det är frågan det!

Ståket

Blev bjudna på middag nere vid stråket av Petters föräldrar igår. Väldig trevligt. Maten var över förväntan, men vilka köer det är! Härligt att solen sken, den värmde bra vill jag lova. Gick ner en sväng till senare för en öl/cider.

Mamsen på väg för att fika (och återlämna alla kvarglömda saker. Vad är det med mitt minne?) och sen ska jag mest troligt träffa Linda :D Länge sen jag såg henne nu, så det blir kul!

Later!


Några extra bilder


Mums! Tack Jessica!

Här är lilla favoriten, Duchess. Har aldrig träffat en katt som väljer att lägga sig på rygg!

Mannen är hemma och nu blir det kvällsfika, nybakat bröd! Snodde även ihop några muffins.

Over and Out!

Ett sånt liv vi lever

Jag och Jessica dag 2.

Damen bjöd mig på kräftskiva och räkfrossa, smakade himlans bra. Blev även bästa kompis med världens sötaste katt! Tyvärr hade jag glömt kameran, men Jessica har bildena :D Sedan kikade Jens och Tomas upp, köpte hundar och tänkte åka på packethåjlaren. (väldigt internt) Vi gick ner till Jens för att beskåda deras små sockersöta kattungar.

Sedan satte vi oss i bilen för en minst sagt turbulent bilfärd!
Lugnt och mysigt?! Detta är en klassisk "skenet bedrar" bild! De var värre än de västa barn man kan tänkas ha i baksätet. Jessica är en mycket skicklig förare som klarade av denna tur. Vad som helst kunde komma flygandes från bakre delen av  bilen. När vi väl lämnat av passagerarna rullade vi i väg på ännu en björnsafari. Önskan är ju at få se en nalle i sin naturliga miljö, men inte heller denna dag hade vi turen med oss. Björnarna uteblev men 4 älgar stod till vårt förfogande!

Synd att inte kikaren tar kort, kameran fixade INTE avståndet, men om ni har riktigt bra syn så har hon faktiskt en älg i sikte där.

Är inte helt säkert på att detta är rätt? Vi tyckte iallafall att det var en lite udda plats för denns skylt. Finns ju knappt ens en väg där!

Underbara dag och kväll! Enda missöded var när min tå i en hiskelig fart sparkade in i tröskeln, tror det blev en spricka för jag kan inte böja på eländet.

Det var allt för idag gott folk, på återseende!

Badvädret var är du?


Lite badväder skulle inte sitta fel! Frågan är vart jag ska hitta det?

Sökandet går vidare...

Mitt bästa jag

Jag och Jessica:

Går in i tomma hus och plockar bacon ur kylarna, tackar för titten(!?) och åker iväg för att äta kolbulle. Det är märkligt hur mycket folk det egenligen finns i skogen, helt plötsligt kommer de fram. Kul att se dem. Sedan drog vi i väg med rääsern och stal en platta öl, rulla iväg på björnsafari, men blev snabbt anklagade för stölden. Vi skakade alla burkarna och lämnade sedan snällt tillbaka dem. Safarituren blev en besvikelse om vi ser till antalet skådade björnar, men 2 nyfikna älgar vågade sig i alla fall fram.

Gjorde även ett helbra första intryck på vår nya granne! Han frågade om jag var dotter till Inger eller Bengt, en aning förvirrad svarar jag " nää jag är dotter till mamma och pappa!" BRA MARLEN, härligt jobbar, visa den smarta sidan först!

That´s all for today!

Dax att sova

Hemma hemma hemma :D



Har haft en lugn dag, promenad med vovven, några timmars powernap (har ännu inte fattat hur man gör det där på kort tid) Spelade massa Yatzy mot mamma och jag funderar seriöst på om jag är den människa som har mest otur i spel på hela jorden! Kan inte vinna! Prövar i morgon igen.
Läggdags nu, sov gott.

Uppe med tuppen!

Man kan ju fundera vad JAG gör uppe den här tiden (har varit vaken en o en halv timme också) är ju inte en morgonmänniska direkt. Det är så här, Petter är nu på väg ner till Västerås för att provspela där. Så vi får se hur hösten ser ut. Många förändringar på gång. Själv avklarade alla samtal som skulle ringas igår, så nu närmar det sig!


Där var lite blomsterprakt.

Fin dag igår, för er som inte tagit er ur sängen än kan ja berätta att det var solsken i morse, men nu är molnen täta! Packa, plocka ihop, vänta på att mamma ska hämta mig och tillbringa helgen i skogen, så ser planen ut. Även Jessica befinner sig där!

En systemkamera, ganska nära nu! Dock väldigt svårt att veta vad jag ska/vill ha. Men det blir nog bra tillslut!

En liten bit av mig och mina beroenden

Vädermänniskorna påstår att morgondagen ska bjuda på solsken!  Hoppas att det stämmer. I så fall ska något roligt hittas på.
 

Tavlorna jag målar på nu och några av mina nya skor. Är ju som de flesta redan vet ett stort fan av skor, det går inte att ha för många!

Beroende! Så törstsläckande! Funderar på om en sådan där soda streamer. Kanske vore något!?!
En snabbdusch nu och sedan mysa ner mig framför tv.n!

Ha en bra kväll!


Det är ...

...regnit, tråkigt och jag har nästan inga tvkanaler. Tvättar kläder och har ännu mer tråkigt.
Vädret får mig på sämre humör, blir less på det mesta. Lilla dumma lägenheten, dumma siituationen, dumma magen, de mesta är dumt helt enkelt!

Har tagit ett steg i rätt riktning nu iallafall. I morgon kommer nästa! (gåtfullt, eller hur!?)


Lilla bebisen

Måla lite mer då! Kanske blir en dum tavla! Startar nog en film jag redan sett 100 gånger, det är bra för då räcker det med att lyssna på den, behöver inte titta så noga! Smart plan!

Verkställ!

Sommar som jag vill ha den


Sommarbakelse som jag o mormor gjorde.

Jo då, lite kallt var det. I början iaf.



Vet inte om det får räknas, men det såg ut som en fisk!


Sommar. Sol. Bad. Fiske. Vedkastning. Familjen. Kärleken. Grillat.

Vi kastade ved så att kropparna värker idag, badade och skrattade. Fick en otroligt god middag, grillat, vitlöksbröd, sallad och massa mer. Mums mums mums! Vi fiskade och fick faktiskt fisk, även om de var små. Fångade dessutom Henrik, som inte blev lika glad och kallade mig farlig! Sånt som händer när man fiskar med mig!

Nu ska jag måla samtidigt som sact filmen rullar på tv.n

Arg och känner "ha begäret"

Jag är fortfarande uprörd, arg, förbannad och allt vad man nu kan kalla det. Dock har jag tagit ett beslut som nu efter en natts sömn och en bra dag känns helt okej. Kommer inte kunna skriva vad det handlar om här förrän det är klart eller åtminstonde klarnat mer. Det är absolut lugnast så, för jag vet ju faktiskt inte vilka som läser. En snabb lösning får det bli, den är inte planerad eller speciellt genomtänkt, men jag är väldigt säker på att det är rätt beslut!
(tack sötatse kusinen för din kommentar också, det värmer)

Just nu vattnas det i munnen på mig, för det luktar grillat! Inget jag får nu, men i morgon blir det grillning hemma i skogen, åker dit ikväll tillsammans med mannen. Ska fira att alla fått eller har semester! Mamsen gör nämligen sina sista timmar i denna sund.

Petter kollar någon match så medans han är ur huset städar jag upp här, ni anar inte hur mycket saker och rat det blir när två människor klämmer in sig plus sina ägodelar på 33 kvadratmeter!
 
Vill ha just nu:

Denna reklam väcker mitt "ha begär" Snyggt gjord! Luktar gott också! 


NOOOOOO


DET KAN INTE VARA SANT! DET FÅR INTE VARA SANT!  FAAAAAAAAAAN!
JAG KOKAR! JAG VILL SKRIKA! JAG VILL GRÅTA! JAG ÄR SÅ JÄVLA FÖRBANNAD!
HELVETE! TACK OCH ADJÖ MED EN VISS SAK! TÄNKER INTE VARA SNÄLL,
TÄNKER INTE FÖRSÖKA, DET GJORDE HAR JAG REDAN GJORT, FUNGERADE INTE
DÅ, FUNGERAR INTE NU! FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!


Nytt på väggen


Nöjd!

Tack för dagens dejt och födelsedagspresenten Saris :)

Ska måla och äta annanas ikväll. Yummi!

Mannen och jag





En dag med lite sol, glass och bilder!
Film, popcorn och mys.

Klockan är way tooo much! God natt, för länge sedan!

Borta bra, men hemma bäst



Hemma kommer nog alltid vara bäst, vill redan tillbaka! 

Ha en bra dag :D

Fynd

Idag har jag verkligen gjort et fynd! Har länge sökt efter en "speciell" kavaj och idag hittade jag en på second hand, första gången någonsin jag handlar så, betalade 50 kr så  jag sparade  500 spänn det är riktigt bra!
Har haft en dag på stan med mamma och mormor.

Lyckades glömma jacka, nycklar och kamera hemma i skogen! Skickligt!

Mannen på träning och min mage kurrar, något att tugga på skulle sitta fint!



Efter solsken kommer regn och sen sol


Massa gott :) Fast jag får inte plocka nått än.

Det står som spön i backen!

Eftersom han har ont i tassen leker vi med hjärnan idag! Så en massa lekar har vi uppfunnit! Päls och klovård har också stått på schemat, vilket har gått utmärkt!

Vädret fortsätter va lustigt, de spöregnar och vipps så skiner solen, för att sedan återgå till regn och solsken samtidigt. Hmm!

Järnspikar!

Tänkte lägga mig på spikmattan ett tag, men jag saknar verkligen tålamod ibland. En halv minut, sedan ansåg jag "behandlingen" var avklarad! Snabbt och enkelt! Tyvärr tror jag resultat uteblir!
Riktigt härliga taggar!
Kan ni som nu känner min pappa tänka er att det är han som äger denna?? Jag tycker att det var hysteriskt roligt när jag såg vad han fått från sitt jobb! Han muttrade en hel del över detta spektakel som nu mer fungerar som dammuppsamlare hemma hos familjen Eriksson!

Ska försöka ett lite längre tag sedan, kanske går lättare om jag har nått att läsa, så jag inte hinner tänka på hur otroligt trist det är att ligga helt still på rygg!

Sov gott

En sån dag!

Sundsvall, IKEA, Birsta, Jessica, Marlen, Musik och Räääser bilen!

Köpte en skiva på vägen till Sundsvall! Vi sjöng för full hals hela vägen dit, och sedan hem igen!

Tror ni jag fick vänta liiite länge på henne eller?? ;)

Vi 2 :D

Kom hem med lite kläder, en ny tavla (tro det eller ej, men ormtavlan är borta) och lite annat smått och gott till lägenheten. En dag jag gärna gör om!

Nu är jag hemma i skogen med en halt hund och en sovande mamma. Hade tänkt gå ner till sjön o fiska, men vädret e lite lurigt, är ju inte en storfiskare direkt, så vädret spelar mycket roll när jag ska iväg! Går och fotograferar istället!

Godkväll gott folk!

(Jonsson, jag håller med om att bilden var äcklig, det var Petter som tyckte den var kul! Fast man ser ganska mycket sådant på solsemestrar ;) Så den var lite passade! )

Nu Äntligen!

SEMESTER! SEMESTER! SMESTER!

Ta det lugnt, ha roligt, fullfart och massa mer :D

En dag kvar!

Mitt nya nagellack, nyponros rosa! Riktigt somrigt och snyggt.

En dag kvar till semster, tack tack tack, det kunde inte komma mer lägligt! Första året med betald semester, känns en aning lyxigt faktiskt! Tre underbara sammanhängande veckor! Har handlat fredagsfika till morgondagen också:) Skönt att veta att det väntar gott fika efter att ha plockat varor på morgonen!

Har även planerat in en supergod middag till mig o mannen också! Magen kurrar. Sen är det lördag :D

Nu: Popcorn lite tv o sedan sängen!
Natti!

Varit på Dejt!

Pojkvännsfri, vet ni vad jag gör då? Jo jag går på dejt! En riktigt bra sådan också, kanske den bästa någonsin! Vi åt middag både förrätt och varmrätt. Sedan gick vi på bio, såg The Proposal och skrattade så att min kära dejt blev tvungen att ta fram astmapuffen!
Fick till och med en kram när vi skilldes åt, låter väldigt lovande i mina öron!

Vi har dessutom planerat in nästa dejt, en tur till Sundsvall och IKEA på lördag (första semesterdagen). Vi går väldigt snabbt fram som ni märker ;)
 Thäänks for tonight darling!

Några ord om filmen vi såg då, The Proposal, det är en jätte charmig film även om den är "klychig"! Inte ofta jag verkligen skrattar när jag är på bio, men ikväll hände det många gånger! En lättsam, rolig,  feel good rulle!
Ni kanske undrar var mannen tagit vägen!? Han åkte iväg på en spontan  mini roadtrip med grannen Petter, så en ensam kväll som denna ska jag roa mig med lite 2½ män,  scrubs, kvällsfika och nagellack, allt Petter inte gillar, synd om mig va? ;) 
Sweet dreams!

R.I.P

King of Pop är nu begravd. Den korta tid han varit dör har de redan hunnit spelulera i om han blev mördad eller fejkade sin död. Förmodligen ingenting som gör det lättare för hans familj. Tittade lite på minnescermonin i gårkväll, han var verkligen en riktig artist. På något vis känns det som att alla stora stjärnor är odödliga, att dom alltid ska finna och till viss del är det väl så. Vila i frid!
Dotterns farväl
 

En regnig dag i Östersund, 3 dagar kvar till semester.

Bilbingon!


På söndagen brummade jag och halva familjen Persson iväg med Jessicas nya vrålåk på bilbingo :) Bilbingo i sig var väl inte så actionfyllt, men med rätta sällskapet blir ju allt bra ändå! Hade lite svårt att förstå den ensamma damen i bilen bredvis oss, hon satt där själv o kedjerökte med alla sina bingo brickor!

Hoppas att jag snart kan fara ner till Sthlm o träffa er igen (Åsa o Ola). Det är alltid lika roligt!
Jessica, vår shoppingtur ska in i schemat också.

En till sak, i fredags sa Petter att jag skulle få en present, det är inte alla gånger hans presenter är bra, oftast är det nått jag själv glömt någonstans, men denna gång var ett undantag! Fick nämligen en bärbar dator :D Glada jag!

Nu ska jag kika på morden i Midsomer, jag o pensionärerna ;)

Gokväll!

Go o Gla!



Jo, de e så de dansar på stureplan! Fråga Ola han vet o har aldrig varit där ;)




Mina gamla polare kikade också in!


Vi som lekte när vi va små, alla har blivit ganska stora nu!

'
Haha!

Kvällens i särklass skönaste bild!

Nightclub :D

Lördagens fest! Roligast var nog att nästan alla hette likadant, vi hade Petter x 2, Jessica x 2, Ola x 2 och Åsa x 2! Väldigt lätt att komma ihåg! Jag låter bilderna tala för sig själv!

På återseende!

Fina fisken!

Min vecka har verkligen varit underbar! Åsa och Ola kom hem till Jämtland och mycket roligt har vi hunnit med. Börjar med biderna från vår fisketur. Vädret var bra, fikat var gott och sällskapet tiptop! Fiskelyckan uteblev dock, det enda som fastnade på kroken var någta träd! Men ett djur fick vi i allafal se,  en liten älg som stod vid strandkanten och käkade!



Vi har även hunnit med storsjöbadet, dock inga bilder därifrån, men kul hade vi! Åkte rutchkanor, relaxade, låg ute i solen, käkade glass och mådde bra :D Lägger in mer pix i morgon. Kommer kunna kolla på alla bilder hela hemska hösten och se hur roligt det var! Vädret har ju dessutom varit helt perfelt ;) Låter jag munter? För det är just precis vad jag är!

Natti natti!

En sån kväll

Haha, skrattar fortfarande. Bilder kommer senare för nu är det tvättstuga som gäller. Har dessutom hört ryktas om att det blir bilbingo ikväll :)

Later!

Värsta dagen på jobbet!

Ni anar inte, kan ju inte säga så mycket här, men jag tror att det var tur att jag missade det som utspelade sig där en timme innan jag började idag! Hela dagen har varit snurrig, chefer på semester, vikarier som jobbar och underbemannat, KAOS helt enkelt! Morgondagen lär inte bli bättre. Men jag har ju kvällen att se fram emot! Ett riktigt trevligt gäng kommer på besök för lite festligheter! :D Många bilder kommer det att bli!

Blev bjuden på grillar av mannen och hans bror när jag slutade jobba. Hur skönt som helst att komma till färdigt bord, det händer inte så ofta längre! Var bättre när man bodde hemma ;)

Träffade min morbror o "moster" idag! Gud vad jag längtar till Borga, hoppas hoppas att vi kommer åka dit o träffas!


Det är kväll för mig nu snart, tidig morgon och lång dag som väntar! Sov så gott!

Efter mitt jobb...

...då blir jag hämtad nere vid hamnen av Petter och Petter. Därefter blir det middag ute på det stor blå! Thäänks :D 
Vet ni att jag bara har 5 arbetsdagar till semester!?

Bump in the Road

Sitter själv, det är varmt, luften står still. Har just hittat en bra låt, Bump in the Road med Erik Hassle.
Klädsel: Bikini, något mer går inte att ha på sig. Tänk om jag hade en balkong, eller fler fönster så att det blev lite cirkulation på luften här inne. Men klaga ska jag väl inte göra, det är ju denna värme jag längtar efter.

Kan berätta att det inte blir något mer Umeå för mig, några av er vet ju redan, men för er andra så kan jag väl säga att det inte blev som tänkt. Hade varit underbart om båda ville bo på samma ställe, men än är vi inte där. Nya planer är redan på G. Så vi får väl se vad som händer. Men denna gång blir det isåfall ännu längre bort.
Det är en riktigt bumpig road som väntar. Bit ihop och gör det bästa möjliga av situationen! :)

snygg vi!?! ;)            kär vi!

Har inte köpt hem något kvällsfika heller, så juice och hårdbröd verkar så på menyn. God nattis på er!

RSS 2.0