God morgon Lördag!

Det snöar!!! Inte mycket men det är vitt!

Börjar jobba 11 eller 12, tror man kan kalla det jour, ingen vet ju hur många galna människor som kommer shoppa loss på en av årets största handelshelger. Folk bränner pengar som ved! (Fin liknelse jag själv kommit på)

Jag vet ialla fall att när klockan slår tre är mitt pass avklarat, då är det dax att bege sig till skogen! Det är så mysigt att vara där, speciellt i advent och juletider. Som varje gång så sakar jag ju lillgrisen min. OM vädret tillåter följer kameran med ut. Annars väntar en massa pyssel och bak, kanske borde hitta en och annan julgran också!? Min och pappas tradition, jag blir väldigt sur om jag inte får följa med.
Våra turer brukar ju bli ganska spännande, komma rakt på färska björnspår, gå vilse, gå vilse igen för att sedan hamna på helt fel ställe. Det är mycket slit för att hitta den perfekta granen!

Nu bör jag nog packa, göra mig klar, äta något och söka julstjärnorna (som jag inte gjorde igår) Bör är dock  inte samma som ska...


Vi får se när jag återkommer :) Trevlig helg och mysig första advent!


Raketfart!

Fredagen har verkligen gått snabbt! Trodde ju att det skulle vara hur segt som helst, men allt flöt på, kikade på klockan och insåg att det bara var tio minuter kvar till stängning. Det mina vänner, är en skön känsla! Butiken är fin så imorgon kan ni besöka mig!

Jag måste snart måla en massa kors i taket! Petter har bakat pizzadeg och är nu i full gång med att färdigställa vår middag. Dessutom har han börjat städa. Jag är saknar ord :D

Duschen är nu tillåten att använda, vilket kan behövas efter en svettig dag på jobbet . Dessutom bytte fastighetsskötaren ut det roliga toalettlåset, så nu behöver ingen oroa sig för att bli inlåst där mer ;)

Snö och kyla behagar inte dyka upp. Yr.no har dock sagt att det är kallväder på ingående, men de har varit flitiga lögnare på slutet, så jag tror det när jag ser det. Dock skulle det sitta riktigt fint :)

God kväll gott folk, jag ska snart avnjuta en Pizza a la Petter och sedan hänga upp adventspynt!



 


Trött

Jag är redigt trött, känner mig helt utmattad. Ska bara jobba idag och i morgon, sedan så är det en ledig dag!

Hur jag än städar nu blir det bara stökigare, det känns INTE lovande! Vart sitter felet? Dessutom blev det stopp i duchen igår, jag drog upp en hårboll som kan jämföras med en råtta i storlek och trodde då att problemet var löst, men icke. Jag gillar saker som bara fungerar, utan problem! Nu kan jag inte ens duscha.

Känns kanske bättre ikväll :)

Julpynt!

Yes, nu är det igång. Igår hade vi ju hela dagen på stan, jag, mamma och mormor. Käkade Taimat och drack glögg. Dessutom tillverkades julkort och ulltomtar. Tackar Frida för inspirationen, de var väldigt roligt!

Nu hände nått ovanligt, Petter "skäller" på mig angående städning! Sen när då undrar jag! Kan hända att jag varit väldigt lat de sista månaderna, har helt enkelt inte orkat bry mig. Det har varit helt okej att städskåpet är överfyllt av gamla mjölkpaket. PUNKT! 

3,5 timmars jobb väntar, ännu fler i morgon, 3 på lördagen, sedan adventspynta! 28 dagar till jul!


Tre dagar till första ljuset, längtar som ett barn!


Ännu en dag

Hörde någonstans att november haft 14 soltimmar, inte konstigt att gråvädret inte längre känns kul.



Börjar jobba 13,30 och slutar på obestämd tid, anledningen till detta stavas INVENTERING, hör ni hur kul det låter?! Tydligen så måste den sammanställas dagen därpå, vilket innebär att  fröken Eriksson får ställa klockan på 06.00 i morgon.

Dax att köra igång, tisdag- full fart mot helgen!

Tillbaka och vid liv!

Har en hektisk vecka framför mig. Men det närmar sig den sista, ska nämligen av olika skäl jobba mindra på Scorett (vilket är mitt eget val). Det känns väldigt bra, så nu har jag nya ideer och planer!
Vi hade en lugn helg hemma i skogen, jag mådde dock inte så bra så det blev lite nytta gjord.

Några foton blev det inte heller, vädret är ju inte så speciellt inbjudande. Kanska kan lalla runt lite med kameran senare i veckan.

Jag har några väldigt roliga saker att se fram emot, på onsdag är det en HELdag med mamma och mormor, underbart! Sedan på fredag så är det en trevlig, vi kan kalla det dejt, att längta till :D Alla inblandade vet vad jag menar!

Ps. Jag är fortfarande tillsammans med mannen, så frisyren fick godkänt ;) Bild kommer senare. Ds.


Klippning!

Jag tror att Petter sitter hos frisören just nu! Det är första gången någonsin som jag ska få se honom korthårig! Tänk om han ser bedrövlig ut (?!?!) vad gör jag då?! ;)


Roligt!

En uppsats om en ko!

Hunden och kattens dagbok!


Spelar ingen roll hur många gånger jag hör dessa, skrattar fortfarande lika mycket!

Fick träffa fina Linda för en kaffe idag, blev så glad när du ringde! :) Efter det satte jag igång med julklapparna, känner mig riktigt nöjd och en stor del av listan är nu avbockad! Är nu redo för en lugn och mysig december! Bara 11 dagar tills 1:a advent, tiden går så otroligt snabbt! Så snart får jag börja dricka julmust och glögg, käka lussebullar och pynta, jag tjuvstartar inte som så många andra gör ;) 


Skit-internet

Mitt internet har valt att fungera idag, kors i taket. Känns ju
ganska rimligt att betala över 200 kr i månaden till Telia för något som
bara fungerar ibland och när det väl är igång så fungerar det ändå bara halvbra. Mobiltbredband är fortfarande det sämsta köp jag någonsin gjort.

Min lediga dag ska tillbringas på stan med mannen, handla julklappar och fika! Känns inte riktigt som att det snart är december när jag kikar ut, regn, grått, trist! Men om jag får slå in massa klappar kanske det börjar kännas bättre igen;)

Sedan så borde jag tvätta, städa och allt sådant trist men det är ju inte förrän till kvällen och det är länge dit, tills dess har jag säkert kommit på en bra anledning för att slippa det också!

Dax att få någon fart på fötterna! Ska ha en bra dag i regnet!


Vad att göra?

Fick inte åka hem på onsdag, det var ingen som kunde hämta eller lämna mig.
 Nu skulle det sitta fint med körkortet...som dröjer. Suck! Måste hitta på något annat då.

Gick till Pontus efter jobbet och fick middag. Himla smidigt det där med att kunna gå till andra för att äta! Kommer ha mycket att bjuda igen när jag/vi väl bor större :P

Nu får det bli fruktsallad, tidig kväll och jobb i morgon.
Gokväll gott folk!

På bättringsvägen

Det känns faktiskt lite bättre idag! Tror att febern är på väg att försvinna helt, har dock gardera mig med ett rör bamyl i handväskan!
Ska iväg på jobbet om en timme, och har idag sällskap av vår praktikant-Hanna hela dagen, så det blir roligt! Ska även jobba lite mer med Jennie-Lie denna vecka vilket bara är positivt!

Skickar ett STORT tack till min Jessica också:) Underbara du! Ett plus den här helgen var att jag fick se två av mina kusiner och det är alltid roligt! Kom snart och hälsa på!


Saknar som vanligt min ulltuss, men åker säkert hem på onsdag, och definitivt till helgen. Skulle komma folk hem till oss och då vankas det ju alltid väldigt god mat, något en annan inte tackar nej till ;)

Måndag, ny vecka, inte långt kvar!


Risig

Jag känner mig som en hösäck! Risigare tjej får man leta efter just nu.

Till min förtjusning föll en hel del snö igår, men nu är besvikelsen ett faktum, plusgrader och regn tog snabbt bort det vita. Skit!
Kan det inte få bli en mysig och fin vinter snart?! Dock så talar allt emot det just nu.

Som tur är kommer Petter och tröstar mig snart, hoppas kan trollar fram snö också!

Babbel!

Om jag fick önska...


...skulle det vara -10 grader, strålande sol och kritvit snö!

Idag ska jag träna på att sitta still och inte göra någonting. Därför ska bloggens design få sig en omgång. Frågade en väldigt vänlig Lova om hjälp för ett bra tag sedan, dock har min fantasin varit bortkopplad så inget har hänt. Men nu, denna tråkiga dag, prövar jag själv, kan ju hända att hon får ta över sedan ;)

Idag får jag inte glömma att gratta Jonsson! Grattis på dig, jag ringer sen!

Lova att ha en roligare dag än mig!


Glömde visa:)


Sjuker

Känns som ett helt smörpaket i mitt huvudet, så tankarna går rätt långsamt. Kommer stanna hemma i morgon då jag inte alls mår bättre. Just nu så låter det lockande att starta en film och krypa ner i soffan.


Lullat runt lite på internet och hittat dessa godingar! Carrieskon är min solklara favorit!



Nu väntar en väldigt lugn och ensam kväll.


Längtar bort...



Har en känsla av att bara vilja åka iväg just nu. Har ingen som helst ork att gå till jobbet då jag känner mig riktigt risig. Dock är det grymt jobbigt att sjukanmäla sig när det knappt finns någon som kan hoppa in för en. Känns så jäkla dumt att be någon hoppa in på dennes ledige dag. Som tur är har jag en kort dag, någon alvedon sen kanske det går. MÅSTE nämligen vara frisk tills helgen, inget snack om saken!

Känns som jag bara käkar massa piller just nu, jag som i vanliga fall avskyr det och inte ens tar vitamintabletter. Anser ju att inga tillskott ska behövas vid god kosthållning, genom den blir jag frisk och slipper då ta värktabletter och dylikt. Men nu har jag gått helt baklänges! Skyller allt på mina knän! Fortsätter förbanna dem!

Helgen ser jag iallafall fram emot! Ska jobba (mycket pengar), sedan träffa min Jessica, för en hel eftermiddag/kväll/natt med massa skoj! På söndagen blir det också jobb, men då slutar jag 4 så det känns helt okej!

Dax att försöka få ner någon frukost, måla ansiktet lite för att dölja min trötthet och hitta passande kläder till detta!

En dag på stan

Har införskaffat mig ett par öronmuffar idag när mormor och jag gick runt på stan :) Hittade några av de saker som ska vara till julpysslet också! Blir helt lycklig när jag ser allt pynt som kommit upp i butikerna, det närmar sig verkligen med stormsteg! Så mycket roligt att se fram emot!



Har vare sig blivit friskare eller sjukare, men nu har jag drabbats av huvudvärk från helvetet, så jag säger tack och hej för mig!


Frost


Så här blir det när jag är ute och leker!

Har inte mått speciellt bra idag, hoppas på en snabb förbättring!
Dessutom vill jag ha ett svar nu! Så jag vet vad som kommer här näst! Men får snällt vänta lite till.
Just nu är det mycket som inte känns bra, men det kan vara en lösning/förbättring på väg! Hoppas!

I morgon är jag ledig och ska tillbringa dagen med mormor. :)

Nu ska det spelas Yatzy, sov gott alltihopa!

Dimma


Bodsjön



Igår var det strålande sol och klarblå himmel hemma hos mamma och pappa. Kommer tillbara hit och ser ingenting! Dimma dimma dimma! Samma sak idag, helt vitt, fast inte utav snö dock.

Undrar om jag håller på att bli sjuk, har inte kunnat sova i natt, frös, svettades, ont i kroppen och huvudet. Förhoppningsvis något som går över. Ska klara av att jobba idag och sedan vara ledig i morgon. Efter det jobbar jag 6 dagar i rad och vill helst inte missa något. Dusch och frukost så kanske jag känner mig som folk igen.


Min bebis!

Jag är tillbaka efter en helg i skogen! Har storstädat hela huset och varit med vovven, som även han har hjälpt till! Bonzo tog nämligen hand om Henriks gamla sockar! Blev det bästa leksakerna någonsin!


Väldigt nöjd kille som drog sockarna runt huset, gärna alla på en gång!

Där fick ni ett bildregn på min älskling!

Hann ut en sväng med kameran, så i nästa inlägg kommer fler bilder.


Titta det snöar, titta det snöar!


Gud så härligt med snö!  Väldigt lite, men det är vitt på gräsmattorna! Snöar dessutom lite nu också, fortsätt så ;)

En trög dag på jobbet, ibland är det så irriterande att behöva vara trevlig mot otrevliga människor. Fast så är det väl inom alla jobb. Men lite roligt skulle de vara att säga precis vad man tycker, skulle nog ha ganska paffa kunder ;) 

Blir en familjehelg som det verkar, alla skall hem! Skönt! Till och med lilla bror skulle dit. Han som för övrigt testar  på sitt, hmm kan det vara 5.e eller 6.e jobb nu på mindre än ett och ett halvt år! Somliga har det bra, verkar som alla vill ha honom! Visst, jag haft turen med att alltid få fasta tjänster, så vi har väl riktigt mycket tur båda två!

Nog för ikväll, ska städa (IGEN), dra fram penslarna och hoppas på att Petter kommer snart så jag slippa sitta tyst! Inte min grej ni vet ;)


Jag vinner aldrig

Jag säger alltid så som rubriken lyder. Det skulle kunna bero på att jag aldrig spelar eller tävlar. MEN ikväll hittade jag en tävling som passade mig!

Den hette grannkärlek! Man skulle helt enkelt berätta sin historia och var då med och tävlade om presentkort på IKEA:) Jag ger det ett försök iallafall! Tyckte bara att det var lustit att just jag råkade ramla över den ;)

Nått mer ville jag inte förtillfället! Men dyker upp igen när ni minst anar det!


Nu har vi mat igen

Japp hela frysen är full med kött, bär och svamp! Inte illa! Fick dessutom mer ägg och potatis, så nu kan jag/vi leva gott igen ;)

Fick ju som sagt jobba idag, men timmarna flög förbi, vi har rätt så roligt Jennie-Lie och jag. I morgon kör vi igen, sista dagen innan lång helg! Så obeskrivligt skönt! Jag slappnar ju aldrig av så mycket som när jag är hemma!

Fick ett oväntat samtal idag som resulterade i en middagsdejt med min Jessica! Åhh så jag gillar dig! Sen gick jag hem, lagade mat till mannen och gjorde matlåda (!!!) till mig. Nu väntar jag på att tvätten ska bli kvar och sedan skall det slappas för fulla muggar:)


Det snöade ju lite, kan det inte fortsätta? Lite minusgrader skulle inte sitta fel heller:)

Go´kväll gott folk.


Längtar!

Rackarns vad bra det gick på jobbet idag! Ett sådant flyt! Skulle vara ledig i morgon, men eftersom det inte alltid går som man tänkt får jag jobba 12-16 (schyst tid va?). Får däremot vara ledig på fredag, så det blir en härlig helg att se fram emot!

Mina dumma knän höll mig vaken i natt, de gör mig så olycklig! :( Varför måste mina knän vara dåliga?! De var ju helt otroligt bra förut, jag höll på med massa idrotter, tränade jämt och kände aldrig av någonting! Fast det var många år sedan nu, närmre 8 (!!!) år sedan om jag räknar efter! Hur gamal är jag egenligen?! ;)

Väntar på att mannen ska komma hem med någon mat, alltid spännande att se vad han hittar på. Sedan ska vi ha myskväll framför Champions League! Mitt favoritlag som spelar ikväll :) Atletico Madrid.



Längtar barnsligt mycket efter snön/vintern nu! Dessutom är det bara en månad, knappt, kvar tills det är dags för adventspyntet att komma fram! LÄNGTAR!

Bara några dagar kvar nu tills jag får åka hem och leka med grisen och pyssla på med allt jag gillar igen!

Undrar om jag kanske ska försöka göra klart någon av tavlorna snart. Lägenheten är ju städad, ljusen är tända och jag kan vara uppe så sent som jag vill. Perfekt kväll att måla på!

Vi hörs senare!

 

 

 


Min bror...

...vill hemskt gärna visa hur han såg ut på halloween...så här är han!


Det var ju långt ifrån vackert, något på B skulle de klä ut sig till och han kallade sig för Bosse Bildoktor!
(Våra förslag dög visst inte Åsa)

Helgen i sthlm!

Behöver jag säga att det var jätteroligt? Behöver jag säga att det är jättetråkigt att vara tillbaka?
Här har ni min helg i bilder och ord!

Åsa och jag åkte på VÄRLDEN STÖRSTA IKEA, som faktiskt var ganska stort! Släpade med oss en del grejer, bland annat denna hylla och alla ljus (som vi senare jobbade hårt med för att å upp) Åsa fastnade i en t-bane dörr, och vi hade vansinnigt kul!

Sällskapsspel! Petter och Ola tappade humöret efter 4 raka förluster ;)

Ni ser ju själva hur överlägsna vi var!

Gjorde stan, fikade och hade trevligt!


Jag gillar inte katter, men Tjocken och Tarzan går inte att inte gilla!!

Min fina vän :D

Efter en utekväll! Några kompisar till Ola komförbi efter att vi gjort middag hemma och spelat lite till.

Söndagen var lugn ock skön, sovmorgon, ner på staden, Petter och Ola iväg för att se fotboll och damerna vandrade på stan. Avslutade allt med en romantisk middag!

Sen så var den helgen slut.

Idag kan vi verkligen tala om grå-vardag! Blåser väl nästan storm ute, ser riktigt kallt ut och är allmänt trist!

Men jag kommer leva ett bra tag på dagarna som nyss varit! TUSEN tack för det, underbara människor :)

RSS 2.0